16

SEP
SAVE THE DATE - MOSSELSOUPER
Allen meer dan welkom op ons groepsfeest op 16 september 2023 in de Cederlaan!
18

MAY
INSCHRIJVINGEN 2023-2024
Herinschrijving bestaande leden: vanaf donderdag 18 mei, 9u

Als ouder van een bestaand lid ontvangt u een email vanuit stamhoofd met een link om opnieuw in te schrijven. Ook nieuwe broers en zussen van bestaande leden kunnen op dat moment al inschrijven.

Belangrijk:
- Dank om bij herinschrijving de fiche van je kind na te kijken en alle gevraagde gegevens aan te vullen of aan te passen.
- Gelieve geen nieuwe account te maken voor de herinschrijving of de inschrijving van broers/zussen, vertrek vanuit de link in de ontvangen email.
- De voorrangsperiode eindigt op zaterdag 24 juni. Tot die datum hebben bestaande leden voorrang bij de inschrijvingen tov nieuwe leden. Deze voorrang geldt ook voor (nieuwe) broers en zussen van bestaande leden. Gezien de ledenbeperking in bepaalde takken (zeker kapoenen, kabouters en welpen), raden we jullie aan zeker jullie kind(eren) opnieuw in te schrijven tegen ten laatste op zaterdag 24 juni.

Inschrijving nieuwe leden: vanaf zaterdag 1 juli, 10u.
Nieuwe leden kunnen inschrijven vanaf zaterdag 1 juli, 10u, via stamhoofd.
Als de tak volzet is zal je kunnen inschrijven op een wachtlijst.

Opgelet: nieuwe leden met broer(s) en/of zus(sen) ingeschreven in 2022-2023 kunnen inschrijven via voorrangsregel vanaf donderdag 18 mei. Gebruik hiervoor zeker dezelfde account als die van de oudere kinderen die al lid zijn.

Ter info: de inschrijving in een specifieke tak is niet definitief. Soms kan de leiding nog bepaalde wijzigingen doorvoeren bij het begin van het scoutsjaar en leden in een andere tak van dezelfde leeftijdsgroep inschrijven. Scouts Groeninge is de op één na grootste scoutsgroep van Vlaanderen en dat brengt met zich mee dat bijna alle takken ontdubbeld zijn. Soms ontstaan er onevenwichtige verhoudingen in het aantal leden tussen takken en moeten er verschuivingen gebeuren om de goede werking van de takken en de groep te garanderen.
18

MAR
Vraag voor ouders
Helpende handen gezocht voor Groendag Bad zaterdag 18 maart!

U kan zich inschrijven via deze link!
02

FEB
SAVE THE DATE MOSSELSOUPER!

De mosselsouper zal doorgaan op zaterdag 16 september!
01

JAN
Onderhoud site Groeninge
Beste ouders

Door vernieuwingen aan de site zullen sommige gegevens niet up-to-date zijn. Wij werken hier aan zodat alles asap in orde komt.

Bedankt voor jullie begrip
Team web -- Groeninge
07

SEP
Deadline inschrijven Mosselsouper = 7 september
Beste ouders en sympathisanten

Zoals u weet organiseren we op zaterdag 17 september onze traditionele Mosselsouper.

Alle info over dit gezellige eetfestijn vindt u op Stamhoofd, waar u ook gemakkelijk kunt inschrijven.

OPGELET! Nog niet ingeschreven? Deadline = woensdag 7 september !!

Klik hier!

De leiding kijkt er alvast naar uit.

Graag tot dan!
17

AUG
SAVE THE DATE
Allen welkom op ons groepsfeest op zaterdag 17 september in de Cederlaan! Wij hebben er alvast zin in!
Inschrijven kan via deze link!
02

MAY
INSCHRIJVINGEN 2022-2023

Herinschrijving bestaande leden: vanaf zaterdag 4 juni 9u
Als ouder van een bestaand lid ontvangt u een email vanuit stamhoofd met een link om opnieuw in te schrijven. Ook nieuwe broers en zussen van bestaande leden kunnen op dat moment al inschrijven.

Belangrijk:
- Gelieve geen nieuwe account te maken voor de herinschrijving of de inschrijving van broers/zussen, vertrek vanuit de link in de ontvangen email.
- De voorrangsperiode eindigt op 25 juni. Tot die datum hebben bestaande leden voorrang bij de inschrijvingen tov nieuwe leden. Deze voorrang geldt ook voor (nieuwe) broers en zussen van bestaande leden. Gezien de ledenbeperking in bepaalde takken (zeker kapoenen, kabouters en welpen), raden we jullie aan zeker jullie kind(eren) opnieuw in te schrijven tegen ten laatste op 25 juni.

Inschrijving nieuwe leden: vanaf zaterdag 2 juli 10u
Nieuwe leden kunnen inschrijven vanaf zaterdag 2 juli, 10u, via
scouts-groeninge.stamhoofd.be

Opgelet: nieuwe leden met broer(s) en/of zus(sen) ingeschreven in 2021-2022 kunnen inschrijven via voorrangsregel vanaf 4 juni (zie hoger).

De inschrijving in een specifieke tak is niet definitief. Soms kan de leiding nog bepaalde wijzigingen doorvoeren bij het begin van het scoutsjaar en leden in een andere tak van dezelfde leeftijdsgroep inschrijven. Scouts Groeninge is de op één na grootste scoutsgroep van Vlaanderen en dat brengt met zich mee dat bijna alle takken ontdubbeld zijn. Soms ontstaan er onevenwichtige verhoudingen in het aantal leden tussen takken en moeten er verschuivingen gebeuren om de goede werking van de takken en de groep te garanderen.
27

SEP
Vervoeg onze orka's!
Voor meisjes van 6e leerjaar tot en met 2e middelbaar. Gewoon doen!!

KLIK HIER
18

SEP
Covid Safe Mosselsouper
Beste ouders en leden,

De jaarlijkse Mosselsouper nadert en we kijken er enorm naar uit om (na het een jaartje te hebben moeten missen) jullie te ontvangen op 18 september in de Cederlaan. Concreet zouden we graag nog een aantal dingen willen meegeven. Op ons groepsfeest zal gebruik worden gemaakt van het Covid Safe Ticket. Aan de ingang zal jullie QR-code gescand worden waarna jullie dan een toegangsbandje zullen krijgen. Personen (ouder dan 12 jaar) die niet zouden beschikken over zo'n certificaat (certificaat van vaccinatie of certificaat van herstel) dienen ons aan de ingang een negatieve PCR of sneltest via de apotheek voor te leggen.

We begrijpen dat dit niet evident is, maar zien dit als de enige mogelijkheid om de mosselsouper te laten doorgaan. We rekenen op de solidariteit van iedereen en vragen daarom een extra inspanning om te voldoen aan de regels en de indien nodige testen. Als groep en organisatie zijn we er voor verantwoordelijk dat de regels gevolgd worden. Bij problemen met betrekking het Covid Safe Ticket kan u de contactpersoon van de tak van uw kind contacteren. Zij zullen samen met u een oplossing proberen te zoeken.

Leden ouder dan 12 jaar mogen hun certificaat of negatieve test ook meebrengen naar de vergadering van 18/09. Daar zullen ze al een bandje krijgen van de leiding, waardoor het minder druk zal zijn aan de ingang.

We hopen met de groep dit jaar iedereen een groepsfeest te geven zoals we het al jaren kennen, maar dit toch op een veilige en verantwoorde manier.

Tot zaterdag!
09

SEP
LAST CALL - LAST CALL
Inschrijvingen voor de mosselsouper kunnen nog tot nu zondag 12 september om 18u00 via https://scouts-groeninge.stamhoofd.shop/groepsfeest
Daarna kan je enkel nog aan de deur kopen, met nog slechts een beperkt aantal maaltijden beschikbaar aan hogere prijs.
08

SEP
UPDATE: Mosselsouper 2021
Dag Allemaal!

na een jaartje zonder groepsfeest organiseren we op zaterdag 18 september opnieuw onze traditionele Mosselsouper, eindelijk nog eens met de hele groep, ouders en (oud-)leiding gezellig lekkere mosselen met frietjes (of préparé, vegetarisch of kindermenu) eten rond het lokaal in de Cederlaan! Met opnieuw een niet-te-missen show door de leiding!

BELANGRIJK: Voor het groepsfeest zal gebruik gemaakt worden van het Covid Safe Ticket. Op die manier kunnen we een groepsfeest organiseren zonder bubbels en zonder mondmaskers. Concreet betekent dit dat toegang voor +12-jarigen enkel mogelijk zal zijn mits voorleggen van een geldig covidSafe ticket: certificaat van vaccinatie, certificaat van herstel of een negatief testcertificaat (PCR of sneltest via apotheek).
We vragen dan ook jullie medewerking om aan de ingang, waar de QR codes zullen gescand worden, de QR code en identiteitskaart klaar te houden om alles vlot te laten verlopen. U kan de QR code meebrengen via de CovidSafe app of op papier.
Aangezien onze ingrediënten reeds 1 week voor de start van de mosselsouper besteld worden, kunnen we helaas geen annulaties en terugbetalingen meer aanvaarden vanaf 10 september. Gelieve hier rekening mee te houden indien u niet over een geldig CovidSafe ticket beschikt.

Inschrijven en betalen kan via deze link.


We willen het gebruik van cash geld vermijden, mogen we daarom vragen om drankkaarten ook op voorhand te bestellen? Deze liggen dan klaar samen met de eetbonnen.

Op het inschrijvingsformulier wordt ook jullie steun gevraagd voor 2 zaken:
- door de overstromingen deze zomer zijn nogal wat sjorbalken meegevoerd door het water. Wie wil kan één of meer sjorbalken sponsoren zodat we de komende jaren weer goed uitgerust op kamp kunnen.
- we zoeken ook nog vrijwilligers die een handje willen helpen op het groepsfeest (vb. door achter de bar te staan of te helpen met opdienen of afwassen). Wie zich opgeeft, ontvangt nog een mail met een uurschema waar je kan aangeven wanneer je wil helpen.
Alvast bedankt en wij kijken er naar uit jullie te zien op 18 september!
08

SEP
INSCHRIJVING NIEUWE LEDEN
Nieuwe leden die willen inschrijven in Scouts Groeninge kunnen dit doen via ons nieuw ledenbeheersysteem Stamhoofd. Indien een tak volzet is, kan u kosteloos inschrijven op de wachtlijst. Ieder jaar komen wel nog een paar plaatsen vrij en kunnen diegenen op de wachtlijst inschrijven.
Bestaande leden hebben in principe reeds een email ontvangen via stamhoofd met de vraag tot herinschrijving. Indien u als bestaand lid nog geen email ontvangen hebt, kan u een email sturen naar inschrijvingen@groeninge.com met voornaam, naam en tak van het lid.
14

JUL
Update regenval scoutskampen - alles onder controle
Beste ouders

We willen eerst nog eens benadrukken dat alles in orde is met de jonggidsen en jongverkenners en dat we de situatie, in de mate van het mogelijke, onder controle hebben.

Voor de gidsenkampen, die op dezelfde kampplaats zitten, verplaatsen we de startdatum nu al naar 16 juli. We willen dat de kampen goed kunnen doorgaan en blijven daarvoor in nauw contact met plaatselijke brandweer. Het zou kunnen dat de startdatum nog verlaat wordt, maar we houden jullie op de hoogte!

Voor de verkenners in Bohan verandert er niks. Het ligt hier wat modderig, maar niet veel erger dan dat.

Wij houden jullie zeker op de hoogte!

Stevige linker
07

JUL
Inschrijving nieuwe kapoenen, welpen en kabouters voor Scoutsjaar 2021-2022
Beste ouders

Op 7 juli om 20u openen de inschrijvingen voor nieuwe Kapoenen (jongens en meisjes, geboortejaar 2014 en 2015), Welpen (jongens, geboortejaar 2011, 2012 en 2013) en Kabouters (meisjes, geboortejaar 2011, 2012 en 2013) . Inschrijvingen voor nieuwe leden van oudere takken volgen later.

Inschrijven kan via de volgende weblink https://scouts-groeninge.stamhoofd.be/
Op deze pagina maakt u als ouder een account aan, waarna u de gegevens invult van het kind dat u wil inschrijven. Vervolgens kan u een tak kiezen en inschrijven. U kan kiezen om in te schrijven in de Kapoenen Eekhoorntjes (lokaal Bad Godesberglaan) of de Kapoenen Marmotjes (lokaal Cederlaan), Welpen Cheetahs (lokaal Cederlaan) of Welpen Poema’s (lokaal Bad Godesberglaan), Kabouters Pandaz (lokaal Cederlaan) of Kabouters Koala’s (lokaal Bad Godesberglaan). Meer info over onze lokalen en werking vindt u op http://www.groeninge.com/q1/templates/lokalen.php. Elke tak werkt met een maximaal aantal leden en daarna komen de inschrijvingen op een wachtlijst terecht. Ieder jaar zijn er wel een aantal leden die niet herinschrijven en dan krijgen kinderen op de wachtlijst de kans om in te schrijven.

Het aanmaken van een account en ingeven van de gegevens van uw kind kan u nu reeds doen, de inschrijving pas op 7 juli vanaf 20u. We raden u aan om op voorhand de ouderaccount te maken, de contactgegevens van beide ouders in te geven en reeds de gegevens van uw kind(eren) in te geven, dat maakt de inschrijving op 7 juli makkelijker. Verder vragen we u ook om akkoord te gaan met onze privacyverklaring. In vergelijking met de vorige jaren verzamelen we geen andere gegevens, maar dit is een vraag die we moeten stellen wegens de GDPR wetgeving. Het verzamelen van deze gegevens is noodzakelijk voor de goede werking van de groep.

Na het aanmaken van uw account kan het gebeuren dat de account aanvraag moet worden goedgekeurd voor volledige toegang tot alle functionaliteiten (‘wachten op goedkeuring). Deze goedkeuring moet manueel gebeuren en gebeurt binnen de 24u, maar meestal sneller. Indien u na 24u nog geen volledige toegang hebt, gelieve een email te sturen naar inschrijvingen@groeninge.com.
Om de herinschrijving definitief te maken dient u ook het lidgeld te betalen. Dit kan onmiddellijk via payconiq op het einde van de inschrijving en is de eenvoudigste manier. Als alternatief kan gewerkt worden met een overschrijving. Hierbij is het belangrijk om de juiste mededeling te gebruiken, anders kunnen wij uw betaling niet correct verwerken. Met sommige bankapps kan u ook hier de QR code die gegenereerd wordt op het einde van het inschrijvingsproces scannen, op die manier worden alle betaalgegevens correct overgenomen.

BELANGRIJK: Als uw kind dit jaar reeds was ingeschreven in Scouts Groeninge moet u voor het volgende scoutsjaar niet inschrijven op deze manier. Gelieve ook nog geen account aan te maken, deze wordt automatisch aangemaakt op basis van de import van de contactgegevens die we hebben van uw vorige inschrijving. U zal vanuit het ledenbeheersysteem een email ontvangen (of heeft deze reeds ontvangen) met instructies voor herinschrijving voor het volgende scoutsjaar. Indien uw kind nu al lid is van de kapoenen, kabouters of welpen, en u heeft nog geen vraag tot herinschrijving gekregen, gelieve uw spam folder even te controleren. Indien u ook daar niets vindt, gelieve een email te sturen naar inschrijvingen@groeninge.com. Indien uw kind lid is van jongverkenners, jonggidsen of oudere takken, dan zal u later nog een vraag tot herinschrijving krijgen.
20

JUN
Inschrijvingen - UPDATE
Beste ouders,

In tegenstelling tot wat op de inschrijvingspagina op onze website stond starten de inschrijvingen voor nieuwe leden nog niet op 20 juni, dit was een fout op de oude inschrijvingspagina. Onze excuses voor het ongemak.

Vanaf het volgende scoutsjaar werken we met een nieuw inschrijvingssysteem waarbij ouders zelf een account voor hun kinderen beheren. We werken met een gefaseerde implementatie.
Binnenkort zullen we de huidige eerstejaars kapoenen vragen om opnieuw in te schrijven voor de kapoenen, hiervoor zullen de ouders een email ontvangen. Vervolgens zullen de inschrijvingen opengesteld worden voor nieuwe kapoenen. In een tweede fase zullen we de inschrijvingen openen voor de welpen en de kabouters, opnieuw eerst met herinschrijving van bestaande leden, gevolgd door het openstellen van de inschrijvingen voor nieuwe welpen en kabouters. In een laatste fase zullen de (her)inschrijvingen openen voor alle oudere takken.

Verdere updates en data van openen van de inschrijvingen zullen komen op www.groeninge.com en onze Facebook pagina.

Een stevige linker
26

APR
Bedankt!
De tweede editie van de Groeningequiz was een succes!
Hartelijk dank aan de talrijke deelnemers, de enthousiastelingen die een box kochten en natuurlijk onze sponsors.
Tot volgend jaar!

24

APR
Groeningequiz 2.0
Beste Ouders, Leiding, Oud-leiding en Sympathisanten,

Na lang wachten is het eindelijk zover. De langverwachte tweede editie van de GROENINGEQUIZ komt eraan! We nodigen jullie dan ook van harte uit op deze ietwat andere maar even plezante coronaproof edition! De quiz zal dit jaar uiteraard online doorgaan. Hiervoor zal u dus een laptop nodig hebben. Om nog gemakkelijker en beter de quiz te kunnen volgen, is het aangeraden om twee laptops te voorzien, één om de presentatie te volgen die wij zullen delen en één om de quiz zelf te maken, maar dit is geen must. De quiz kan ook perfect gespeeld worden op één computer. De quiz zal stipt om 20u beginnen.

Vanaf nu staat de link voor de inschrijvingen voor de fantastische GROENINGEQUIZ op 24 april 2021 online! Het is de bedoeling dat jullie in de link jullie groep inschrijven (originele groepsnaam is zeker welkom). Een team bestaat uit 4 personen, al zijn we hier dit jaar iets milder in doordat de quiz online doorgaat. We zullen u uiteraard niet tegenhouden om met een gezin van 5 of 6 personen mee te doen. De prijs om deel te nemen aan de quiz bedraagt 8 euro per team. Ook zullen jullie ‘aperitiefboxen’ kunnen aanduiden. Dit jaar werken we met aperitiefboxen die jullie kunnen bestellen waar jullie tijdens de quiz volop van kunnen genieten. We bieden drie verschillende aperitiefboxen aan: de bierbox, wijnbox en gezinsbox. Wat mag je hierbij verwachten:
Bierbox (4 personen, 50 euro)
- Versnaperingen
- Aperitiefhapjes
- 12 streekbieren
- Dips
- verrassingen
Wijnbox (4 personen, 50 euro)
- Versnaperingen
- Aperitiefhapjes
- 2 flessen wijn
- Dips
- Verrassingen
Gezinsbox (2 volwassenen, 2 kinderen, 50 euro)
- Versnaperingen
- Aperitiefhapjes
- 1 fles wijn
- 2 streekbieren
- Kinderchampagne
- Dips
- Verrassingen

De aperitiefboxen moeten worden afgehaald op de dag van de quiz (24 april) tussen 15u en 17u in de Cederlaan.

Vergeet niet dat ook bij deze quiz weer fantastische prijzen te winnen zijn dus twijfel zeker niet en schrijf je in voor de quiz van het jaar!

De 8 euro om deel te nemen aan de quiz plus eventuele bedragen van aperitiefboxen dienen overgeschreven te worden op BE59 3631 7893 4526 met vermelding van uw teamnaam, pas dan is uw inschrijving compleet!

Inschrijvingslink

Na uw inschrijving zal u dan via mail de link ontvangen om deel te nemen aan de quiz.

Aanvangsuur: 20u

Indien er nog vragen of problemen zijn kan u ons altijd bereiken via wardheffinck@hotmail.com

Een stevige linker

Met dank aan onze fantastische sponsors:
Sleeplife, ZEB, Ridder en Hove, Den Bras/ Den Trap, wijnen Declerck
11

FEB
Vergaderingen normale uren
Beste leden en ouders
De vergaderingen gaan weer op de normale uren door:

Cederlaan:

Zaterdag
13u-15: Pallies en Marmies
15u30-17u30: Cheetahs en Panda’s

Zondag
13u-15: Sperwers en Valken
15u30-17u30: Mustang en Tarpan

Bad

Zaterdag
13u-15: Eekies
15u30-17u30: Poemas en Koalas

Zondag
13u-15: Dolfies en Koalas
15u30-17u30: VK
04

DEC
Uren avondvergaderingen
Vanaf het weekend van 4-5 december beginnen de avondvergaderingen, deze zullen op de volgende uren doorgaan:

Cederlaan takken
zaterdag: 16u-18u Marmies en Pallieters
zaterdag: 17u30-19u30 Pandaz en Cheetahs

Bad takken
zaterdag: 16u-18u Eekies en Koala’s
zaterdag: 17u30-19u30 Poema's
21

NOV
Herbeginnen vergaderingen -12 jaar
Beste ouders en leden, vanaf zaterdag 21 november gaan alle vergaderingen voor de -12 takken weer fysiek door!
15

SEP
inschrijvingsstop kapoenen
Beste ouders
we moeten helaas mededelen dat er weer een inschrijvingsstop is voor de kapoentjes. Er staan nu al veel kids op de wachtlijst. Indien uw zoon/dochter toch zeer graag aan een scoutscarrière wil beginnen, verwijzen we u graag door naar onze collega's in Scouts Lauwe. Hier zijn extra kapoenen meer dan welkom!
Een stevige linker,
de kapoenenleiding
12

SEP
Aangepaste uren
Door de coronamaatregelen kunnen we niet meer met alle takken op hetzelfde moment op dezelfde plaats zijn. Hierdoor zijn er de komende weken na de overgang wat wijzigingen in de uren:

Zaterdagtakken cederlaan:
13u-15u: Pallies + Marmies
15u30-17u30: Cheetahs + Pandaz

Zondagtakken cederlaan:
13u-15u: Sperwers + Valken
15u30-17u30: Mustang + Tarpan

Zaterdagtakken BAD:
13u-15u: Eekies
15u30-17u30: Poemas + Koalas

Zondagtakken BAD:
13u-15: Dolfies + Orkas
15u30-17u30: VK

Gelieve jullie mail goed in de gaten te houden, wij hopen dat we zo rap mogelijk terug op de normale uren kunnen afspreken!
Houd er rekening mee dat deze urenwisseling pas geldt na de overgang.
06

SEP
Overgang 2020
Gegroet Groeninge!
Zoals jullie waarschijnlijk zelf al hadden vernomen hebben wij groen licht gekregen van Scouts & Gidsen Vlaanderen om vanaf begin september de vergaderingen te hervatten (YES) ! Dit betekent dat onze geplande overgang met zekerheid kan doorgaan op 5/09 of 6/09 (afhankelijk van de tak). Dit zal jammergenoeg niet met onze gigantische bende samen zijn op een gigantisch veld maar we zullen het eerder gezellig houden en per tak afspreken! Dit omdat ons werd opgelegd om de vergaderingen in bubbels van maximum 50 personen te laten doorgaan en wij deze regel graag willen volgen.
Concreet houdt dit in :

- pallies : 5/09 @cdl , 14u15 tot 16u30
- marmies : 5/09 @cdl , 14u30 tot 16u30
- eekies : 5/09 @bad 14u30 tot 16u30
- poema’s : 5/09 @blauwe hoeve park, 14u15-16u45
- cheetah’s : 5/09 @blauwe hoeve park, 14u30-16u45
- panda’s : 5/09 @blauwe hoeve park, 14u30–17u
- koala’s: 5/09 @blauwe hoeve park, 14u15-16u45
- sperwers : 5/09 @cdl, 14u30 - 17u
- valken : 5/09@ cdl, 14u30 - 17u
- dolfies : 5/09 @bad, 14u30 - 17u
- orka’s : 5/09 @bad, 14u30 - 17u
- vk: 6/09 @bad, 14u30-17u
- mustang : 6/09 @cdl, 14u30-17u
- tarpan : 6/09 @cdl, 14u30-17u
Graag willen we nog duidelijk maken dat dit de overgang is, m.a.w. uw zoon/dochter die derdejaar is geweest het afgelopen jaar is nog niet overgegaan naar zijn/haar nieuwe tak! Bij het begin van de vergadering wordt dus nog in de oude tak afgesproken, waarna er wordt overgegaan. Enige verschil is dat uw scoutie jammergenoeg niet naar de nieuwe tak zal kunnen gaan op het einde van de vergadering, omdat dit breken van de regel omtrent de bubbels zou zijn.
Wij met de leiding verlangen enorm om jullie terug te zien en gegarandeerd een fantastisch jaar samen in te zetten! In het begin zal het zeker nog wat anders zijn maar laten we met z’n allen duimen dat o.a. ons groepsfeest en zo veel andere dingen weer kunnen doorgaan! Stay safe!
Stevige linker,
De leiding X
01

JUN
Inschrijvingen scoutsjaar 2020-2021
De inschrijvingen voor NIEUWE leden start op 1 juni om 20u via het inschrijvingsformulier op de site.
Het formulier wordt geopend bij de start van de inschrijvingen.
Huidige leden krijgen eind augustus een brief om hun lidmaatschap te verlengen.
25

APR
Groeningequiz
SAVE THE DATE 25 APRIL!!
Voor de tweede editie van de Groeningequiz
Facebook event
24

NOV
Ontbijtwandeling JIN
Beste leden, ouders en sympathisanten,
Ten voordele van onze jinreis naar Roemenië organiseren wij, Balljin (Jin Groeninge), een ontbijtwandeling op zondag 24 november. Het ontbijt gaat door vanaf 8u30 tot en met 10u30 in ons lokaal in de Badgodesberglaan. Van hieruit starten twee wandelingen: een interactieve familiewandeling (5 km, aan te raden met kinderen, toegankelijk met buggy’s) en een meer scoutie stafkaartwandeling (10 km). Bij aankomst voorzien wij een hapje en een drankje om terug op temperatuur te komen. De prijs voor volwassenen bedraagt 8 euro en voor kinderen jonger dan 12 jaar 7 euro. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar jin@groeninge.com met vermelding van aantal personen + type wandeling en over te schrijven op BE62 0018 6602 4261.
Hopelijk tot dan!
09

OCT
JIN
Beste ouders en sympathisanten van Scouts Groeninge,
Een nieuw scoutsjaar betekent ook een nieuwe Jin. In dit jaar worden we als Jin voorbereid op ons eerste leidingsjaar, met als kers op de taart onze jinreis. Hiervoor werken we het hele jaar door op werkvergaderingen waarmee we deze reis financieren. Als jullie zaken organiseren waarbij jullie onze hulp kunnen gebruiken, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via jin@groeninge.com. Dit kan gaan om grote evenementen, maar even goed om kleine evenementen voor maar een paar man zoals communies, babyborrels, werkjes in de tuin,… Wij staan graag tot jullie dienst!
Met vriendelijke groeten de Jin van dit scoutsjaar.
15

AUG
Inschrijvingen mosselsouper geopend.
Vanaf vandaag kan u zich inschrijven voor de mosselsouper via
deze link
Gelieve in te schrijven voor maandag 2 september.
01

JUN
Inschrijvingen scoutsjaar 2019-2020
Vanaf morgen (1 juni) kan er om 20u00 opnieuw ingeschreven worden voor het scoutsjaar 2019-2020. Wees er vooral voor de kapoentjes op tijd bij aangezien deze takken snel helemaal vol zitten! Inschrijven kan via deze link.
13

APR
Inschrijvingen scoutsjaar 2019-2020
Vanaf 1 juni kan er om 20u00 opnieuw ingeschreven worden voor het scoutsjaar 2019-2020. Wees er vooral voor de kapoentjes op tijd bij daar deze takken snel helemaal volzitten!

Dit is enkel voor nieuwe leden, huidige leden krijgen in augustus automatisch een brief om zich opnieuw in te schrijven!
07

JAN
!!SAVE THE DATE!!
Op VRIJDAG 22 MAART organiseren we de GROTE GROENINGE QUIZ!! ????
We doen dit om geld in te zamelen voor de renovatie van ons lokaal in de Bad Godesberglaan en hopen jullie massaal te mogen verwelkomen!

MORE INFO COMING SOON