01

JUN
Inschrijvingen scoutsjaar 2019-2020
Vanaf morgen (1 juni) kan er om 20u00 opnieuw ingeschreven worden voor het scoutsjaar 2019-2020. Wees er vooral voor de kapoentjes op tijd bij aangezien deze takken snel helemaal vol zitten! Inschrijven kan via deze link.
13

APR
Inschrijvingen scoutsjaar 2019-2020
Vanaf 1 juni kan er om 20u00 opnieuw ingeschreven worden voor het scoutsjaar 2019-2020. Wees er vooral voor de kapoentjes op tijd bij daar deze takken snel helemaal volzitten!

Dit is enkel voor nieuwe leden, huidige leden krijgen in augustus automatisch een brief om zich opnieuw in te schrijven!
07

JAN
!!SAVE THE DATE!!
Op VRIJDAG 22 MAART organiseren we de GROTE GROENINGE QUIZ!! ????
We doen dit om geld in te zamelen voor de renovatie van ons lokaal in de Bad Godesberglaan en hopen jullie massaal te mogen verwelkomen!

MORE INFO COMING SOON
29

OCT
De ontbijtwandeling is terug!
Ook dit jaar organiseren wij, Legjindary (jin Groeninge), dit leuke event ten voordele van onze jinreis op het einde van het scoutsjaar. De wandelingen gaan door op zondag 18 november. Je kan komen ontbijten van 8u30 tot 10u30, daarna kan je kiezen tussen twee verschillende wandelingen. Er is een fotozoektocht die we zeker aanraden om samen met de jongsten te wandelen. De toer is ongeveer 7 kilometer lang en toegankelijk met buggies. We hebben ook een tocht voor echte scouties van ongeveer 12 kilometer. Onderweg en bij aankomst zal er een hapje en drankje voorzien zijn om weer op adem te komen. Inschrijven kan hier.
15

AUG
Inschrijvingen mosselsouper geopend.
Sedert enkele dagen kan u inschrijven voor de mosselsouper via onderstaande link:
http://www.groeninge.com/q1/templates/inschrijvingmosselsouper.php
Gelieve in te schrijven voor maandag 3 september.
30

APR
Inschrijvingen 2018-2019
Op 1 juni 2018 kan er opnieuw ingeschreven worden voor het scoutsjaar 2018-2019.
Het inschrijvingsformulier wordt op 1 juni, om 20u geactiveerd. Wees er zeker voor de kapoenen op tijd bij, deze takken zijn ieder jaar snel volzet.

Inschrijven kan via de navigatiebalk bovenaan.
28

APR
Carwash Gidsen Mustang
Dag Allemaal!

Om de kas wat te spijzen organiseren wij, de mustang, een crazy carwash! Deze gaat door op 6 mei op de speelplaats van Basisschool SAZ Kortrijk (Krysantenlaan 6, 8500 Kortrijk) van 13u tot 17u. Uw auto of fiets zal super professioneel gewassen worden en er zal ook de mogelijkheid zijn om iets te drinken. Fietsen krijgen zelfs nog een specialere behandeling! Banden oppompen, ketting smeren.. noem maar op!

Tot dan!
Groetjes,
de mustang
24

OCT
Ontbijtwandeling jin scouts groeninge
Miljinium 2.000 (Jin Groeninge) organiseert een ontbijtwandeling ten voordele van onze jinreis naar Montenegro. Deze gaat door in het bad op zondag 19 november. Het ontbijt gaat door vanaf 8u30 tot en met 10u30. We voorzien 2 wandelingen: een fotozoektocht (7km, aan te raden met kindjes, toegankelijk met buggy's) en een meer scoutie stafkaart wandeling(10km). Bij aankomst voorzien wij een hapje en een drankje om weer op temperatuur te komen. Inschrijven kan via deze link.
Hopelijk tot dan!
Miljinium 2.000

11

SEP
Uitverkocht!
De mosselsouper is totaal uitverkocht, wij zien jullie graag allemaal nu zaterdag in de cederlaan!
15

AUG
Inschrijven mosselsouper
16 september gaat onze jaarlijkse mosselsouper opnieuw door. Inschrijven voor ons groepsfeest kan hier gelieve in te schrijven voor 7 september! Tot dan!

01

JUN
Inschrijvingen
Door een technisch probleem was het even niet mogelijk in te schrijven.

De problemen zijn opgelost, inschrijven kan vanaf nu!
31

MAY
Inschrijven scoutsjaar 2017-2018
Vanaf vanavond 20u00 kan er opnieuw ingeschreven worden voor het scoutsjaar 2017-2018. Wees er vooral voor de kapoentjes op tijd bij daar deze takken snel helemaal volzitten!

Enkel nieuwe leden moeten zich inschrijven, andere leden krijgen in augustus automatisch een brief om zich opnieuw in te schrijven!
21

DEC
Jin op de Kerstmarkt
Op 22,23&24 december staat de jin van Scouts Groeninge op de kerstmarkt om alle bezoekers een frisse pint, warme irish coffee en vele andere dranken aan te bieden. In de chalet wordt in primeur ook onze prachtige naaktkalender verkocht, voor de hele schappelijke prijs van €8. Twijfel dus niet, en breng de Jin een bezoekje op de Grote Markt, chalet nummer 4!

Evenement op Facebook
30

NOV
Programma's
Om de planning per tak makkelijker te kunnen bekijken, zal het programma binnenkort ook via de takpagina's bekeken kunnen worden.
Kies in het linkermenu de tak, waarna op de takpagina voor programma kan gekozen worden. De volledige zwamber blijft ook nog altijd beschikbaar op de startpagina.
Bij vragen of problemen, stuur gerust een bericht naar webmaster@groeninge.com!
28

AUG
Reminder: Inschrijven mosselouper
Nog tot Donderdag 1 september om in te schrijven voor de mosselsouper!
25

AUG
Overgang 2016
Beste ouders en scouties,
Wegens werken in en rond het Blauwe Poort park zou er mogelijk hinder kunnen optreden wat betreft de parkeermogelijkheden. Daarom raden wij jullie aan om jullie kinderen af te zetten aan het Halenplein. Dat bevindt zich namelijk aan de achterkant van het park. Vervolgens kunnen jullie de kindjes al dan niet verder begeleiden naar de afgesproken plaats (ingang Blauwe Hoeve, Doorniksesteenweg 15.)
12

JUL
Mosselsouper 2016 : Save the date!
Scouts én Gidsen Groeninge organiseren voor de tweede keer samen het groepsfeest - met mosselsouper! Noteer de datum alvast, en kom mee smullen en genieten op zaterdag 10 september 2016 in de Cederlaan. Een uitnodiging met meer info over hoe en waar inschrijven volgt in augustus.

12

MAY
Groeninge for the win!
Beste leden,ouders,vrienden,sympathisanten,...

met Groeninge maken we kans om €1000 te winnen in de vorm van een waardebon. Hiermee kunnen we nog meer spelgerief/kampmateriaal voor onze scouts kopen. Met de leiding hebben we al allemaal meegedaan aan de wedstrijd maar als jullie ook nog eens een efforke doen maken we extra veel kans om te winnen wat helemaal toppie zou zijn!

Het enige dat je hoeft te doen is naar onderstaande link gaan en je e-mailadres, "scouts groeninge" en het juiste antwoord (€67,00) opgeven.

https://amerikaantje.be/wedstrijd-2016

Dank bij voorbaat :)
12

APR
Foto's op website

Vanaf nu staan er foto's op de website, de foto's van uw tak kan je raadplegen door naar je takpagina te gaan en dan op foto's te klikken. Let op : nog niet alle takken hebben foto's op de website geplaatst.
07

JAN
Volg ons op Facebook en Twitter!

Meer foto's, weetjes en info over onze kampen, vergaderingen en evenementen verschijnen vanaf nu op onze facebook en twitterpagina!

Volg ons dus zeker op Twitter en op Facebook.

02

JAN
Groeninge duikt mee in zee

Op 2 januari heeft een delegatie van scouts groeninge samen met 5.000 andere deelnemers deelgenomen aan de nieuwjaarsduik. Onder leiding van onze jinners trok een groep enthousiaste gidsen en verkenners naar Oostende om het nieuwe jaar met een verfrissende plons in te zetten!

Klik hier voor meer foto's vanop de site van het nieuwsblad
24

NOV
Nieuw lokaal geopend!
Zaterdag is ons nieuw lokaal in de cederlaan geopend! Hieronder is de reportage van Focus-Wtv te vinden:

23

SEP
Foto's overgang

De foto's van de overgang staan online :
19

SEP
Nieuwe website
Welkom op de nieuwe site van scouts groeninge. Na een jaar werk staat hij eindelijk online.

(de oude site is nog steeds te bereiken via deze webpagina : https://www.groeninge.com/v4/basis/index.php )
10

SEP
Het nieuwe heem

De werken aan ons nieuw lokaal schieten goed op! De buitenmuren staan er al! Benieuwd naar meer foto's? Volg de bouwwerken op de voet via deze link.

Gilles
06

SEP
Overgang '15
De overgang was een succes dit jaar. Meer dan 300 man hebben het jaar vreugdevol ingezet. De foto's staan online!
30

NOV